Dagbog fra Lilje Lejr

Søndag d. 1. juli 2018

Vi (Bent, Gustav og Lene) startede allerede med at etablere lejr fra fredag eftermiddag. søndag ankommer resten af hjælperstaben, og vi har fået hentet materiel, cykler, madrasser, legetør og meget andet til Vrå.

I løbet af 3-4 timer har vi fået etableret alle klasselokalerne til sovesale, hjælperne er indkvarteret og køkkenet er i gang. Det er fantastisk at have så mange trofaste hjælpere, der kan arbejde selvstændigt.

Vi går forholdsvis tidligt til ro, da bussen henter os kl. 02.30 for at køre til den tyske grænse for at hente børnene.

 

Mandag d. 2. juli 2018

Efter et god tur til grænsen, hvor vi venter 1 1/2 time på at børnene dukker op, får vi hurtigt børnene over i vores egen bus, og turen går nordpå.

Der ankommer 38 fra Polen, og de glæder sig til at nå Vrå - så har de også kørt i 17 - 18 timer. Alle er trætte, men forventningsfulde. Det er en dejlig flok mellem 4 år og 18 år.

Lilje Lejr hjælperne står og byder dem velkommen i skolegården - de skal føle sig ventet. 🙂

Efter at de er blevet indkvarteret, er de hurtig ude i skolegården og finde cykler og rulleskøjer frem. Der er brug for at brænde noget krudt af, da de har siddet stille længe.

Efter aftensmaden kører de en tur til stranden for at se den smukke begyndende solnedgang. Børnene kommer fra et område hvor der er flere hundrede kilometer til nærmest hav, så det er en stor glæde at komme der. De fleste kommer hjem med våde sko og bukser. Dejligt.

Tirsdag d. 3. juli 2018

Vrå skole skal have nye skolemøbler, så hele området, skolegården og alle gangene er i fuld aktivitet. Børnene kommer derfor på en tur til Maarup Kirke, og derefter til stranden i Lønstrup. Vi er så heldige med vejret i år, så gratis fornøjelser som strand er enestående.

Allerede da de kommer hjem til frokost kl. 13.00 kan man se de har fået sol. Det er lige det vi gerne vil opnå med deres besøg = sol, glæde, sund mad og gode oplevelser. Om eftermiddasgen hyggede de sig på skolens område, og en stor del af eftermiddagen gik med wollyball kamp for de største børn.

Vi har et fantastisk Aktivitets team på lejren, som består af alle de unge frivillige. De tager virkelig ansvar for opgaven, og er sammen med børnene hele tiden.

Onsdag d. 4. juli 2018

I dag går turen til Hirtshals. Først i Ocenarium og efterfølgende i FunPark. De kører hjemmefra kl. 09.30

Først får de en orientering om Ocenariumet, så går de på udforskning. Fiskene i det store akvarium bliver fodret, ved at der er en dykker dernede. Der bliver fodret sæler og andre fisk. Der er  kommet en ny klumpfisk.

Til middag går turen til FunPark, og de starter med at få frokost. De er sultne, så madpakkerne er hurtig tomme. Så de slutter af med en is.

Det lille traktortog kører en tur med dem, og de får lov at fodre rådyr, krondyr og emuer. Det er et fantastisk sted for børn at slå sig løs.

 

Torsdag d. 5. juli 2018

Det er hjemmedag, og børnene få lov at sove længe. Det er altid en fornøjelse at se hvordan de cykler rundt i skolegården og benytter de rulleskøjter vi har. Heldigvis er der ikke mange der har fået "skrammer".

Der bliver leget med Hama Perler i stor stil - de løber i pendul fart til køkkenet for at få dem strøget. Dejligt. 🙂 Der er store perler, hvoraf de kan producere halskæder og armbånd. Vi har modtaget mange spil, som vi hygger med sammen med børnene. Til tider laver de deres egen regler - 

De store drenge og vores unge team laver fodboldskamp. 

Fredag d. 6. juli 2018

I dag går turen til Faarup Sommerland. Kl. 9.30 kører bussen fra Vrå, og det er en flok spændte børn der er med.  De er delt op i 5 grupper med 2 voksne i hver gruppe. Det fungere perfekt at gøre det på den måde.

Alle grupper få oplevet lige det de har lyst til, og jeg tror ikke der er en karusel eller rutchebane, båd eller tovbane der ikke er prøvet.

Det er dagen hvor de hver får udleveret 100 kr i lommepenge. At se deres øjne da de bliver udleveret er skønt. Nu kan de selv købe is, slikkepinde, chips eller andet godt. Det er altid en glæde at kunne købe lige det "man har lyst til",

Det er trætte børn der kommer hjem, men ikke så trætte at de ikke kan se fodbold fredag aften i fjernsynet.

Lørdag d. 7. juli 2018

Vi er på skolen hele dagen. Der bliver cyklet, kørt på rulleskøjer, spillet fodbold og bare hygget hele dagen.

Vi laver grill fest til aften. Der er så tørt at det ikke er lovligt med bål, så vi låner en stor gasgrill, og har fået sponceret noget noget lækkert kød. Der serveres flødekartofler og salat dertil, og alt afholdes i skolegården. Derefter er der discotek i aulaen. Det er vildt sjovt. 🙂

Søndag d. 8. juli 2018

Hjemmedag i dag, hvor unge frivillige team har gang i forberedelserne til konkurencer om eftermiddagen. Børnene bliver delt op i 5 grupper, og der er virkelig kreative opgaver. Under billederne kan man se de sjove konkurrencer. 

Til aften er de inviteret til "Galla aften", hvor alle er udklædt - så fantasien har været i gang hele dagen.

Til Galla middagen serveres der velkomstdrinks, nachos med dip, burgere m. pommes frites og is m. karamelsauce til dessert. ------- Vi prøver at fortælle hvordan man "hygger" med sådan en måltid, men det er svært når man er barn. 

Ungeteam er udklædte tjenere og laver sjov og spads med børnene under middagen. De hyggede sig alle for vildest. Billederne kan ses under" billeder".

Mandag d. 9. juli 2018

I dag går turen til Hjørring, hvor de går en tur gennem byen, besøger Metropol og går ind i de "billige" butikker der findes der (Flying Tiger, Normal, søsterne Grene og HM - samt flere) . De har endnu engang fået 100 kr i lommepenge, som sikkert skal omsættes så de ikke brænder i lommen.

Turen sluttede af med et besøg på Mac Donald, hvor børnene fik "big mac menu" 🙂

Igen hygger de om eftermiddagen. Vi havde planlagt en strandtur, men det blæser lidt (syntes de) så det er hjemme eftermiddag.

Køkkenet har travlt med at bage til i morgen aften, hvor der er åbent hus fra kl. 19-21. Vi håber rigtig mange kommer på besøg

Tirsdag, den 10. juli, 2018

En hjemmedag præget af flot vejr. Børnene har i løbet af dagen været lidt hemmelighedsfulde idet de har været ved at forberede underholdning og gaver til Åbent Hus arrangement i aften. 

Køkkenet arbejder på højtryk for at gøre klar til gæsterne som fra kl 19.00 begynder at ankomme. Vi og ikke mindst børnene er glade for at få besøg og alle er meget opsatte og derfor var det dejligt at se så mange gæster.

Der bliver lavet rundvisning og fortalt om projektet og efterfølgende samles alle i spisesalen til kaffe.  Men inden har børnene planlagt at lave forskellige indslag for deres gæster.  Det blev en fantastisk oplevelse for os alle og børnene er virkelig kreative. Tusinde tak og tak for en dejlig dag.

 

Onsdag, den 11. juli, 2018 

En dejlig dag gryr i Vrå med en vejrudsigt der slår de bedste sommerdage. Det er fantastisk fordi børnene skal i ZOO i Aalborg. Madpakkerne m.v. pakkes og alle er forventningsfulde. 

Vores faste frivillige hjælper og chauffør på bussen er blevet indlagt på Hjørring Sygehus, så Ove fra Stoltzes busser har hurtigt stillet Jesper som chaffør, så børnene alligevel kan komme på tur. Tak for hurtig hjælp.

Børnene har sendt en stor planche af bussen med perleplader og deres navne til "deres Jørgen" på sygehuset, og det var meget rørende.

Vi ønsker alle Jørgen god bedring og håber at han snart bliver rask igen. 

Børnene havde en fantastisk dag i Aalborg  ZOO og hen ad eftermiddagen vendte de hjem til grillede franske hotdogs i skolegaarden.🙂

Efter aftensmaden bestående af Danske frikadeller, blev der stillet op til bankospil og alle børn fik 3 gaver.

Det var trætte børn vi sagde godnat til efter en dejlig dag.

Torsdag d. 12. juli 2018

Endnu en flot dag, hvor vi er hjemme på Vrå Skole

 

Fredag d. 13. juli 2018

 

Lørdag d. 14. juli 2018